Blue Silber Dollar F och Viktor Edvinsson i topp i Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Finalisterna från Grevagården samlade, bild Roland Thunholm

Efter en rafflande omhoppning på Grevagården är det nu klart vilka 6-åriga hästar som tagit hem de första fem finalplatserna i Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar. Finalen avgörs under Gothenburg Horse Show 21-25 februari 2024. Felfri och snabbast för dagen var Viktor Edvinsson med Blue Silber Dollar F (Silber Sky F-Mr Blue äg och uppfödare Eva Gudmundsson).

- " Jag är superglad! Planen när jag gick in för omhoppningen var egentligen att inte gå helt all in, utan satsa på att vara topp 5. Men väl inne på banan fick både jag och Dollar feeling och han gav verkligen allt. Han har varit hos mig sedan i november förra året och tillsammans Eva Gudmundsson som både äger och fött upp honom har vi en långsiktig satsning. En finalplats i Lövsta Future Challenge är helt klart det nästa stora målet och jag är så nöjd att vi redan säkrat det," säger en glad Viktor Edvinsson efter ritten.

28 hästar kom till start i lördagens final under det första kvalet, som avgjorts under veckan i samband med Champion of the Youngsters. Trots ihållande regn fick vi se många fina ritter på talangfulla unga hästar. Extra glädjande att se är att fyra av de fem bästa hästarna är svenskfödda.

-" Som uppfödare och hästägare är det här ju helt fantastiskt! Blue Silber Dollar är en häst jag trott på från början och jag tror han har det som krävs för att nå hela vägen. Dagens seger är ett resultat av hans talang, inställning och förmåga men även av den gedigna utbildning och matchning han fått. Björn Svensson hade honom från början och han har lagt en otroligt bra grund för honom. Sedan har han utvecklats superbra med Viktor också, jag ser fram emot att få fortsätta följa dem," säger Eva Gudmundsson, uppfödare och ägare till vinnande hästen.

Från Champion of the Youngsters, kval 1 av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar går följande hästar vidare till finalen under Gothenburg Horse Show:

* Blue Silber Dollar F (Silber Sky-Mr Blue,uppf och ägare Eva Gudmundsson) & Viktor Edvinsson
* Qurious HS (Comme il Faut-Diamant de Semilly,uppf Linn Holm,äg Grevlundagården i Vitaby AB)& Mathilda Bohlin
* Quick Chaccie (Chacoon Blue-Quick Lauro Z,uppf och äg Pernilla Törnqvist) & Jenny Törnqvist
* Krokus (Kannatol-Cellestial,uppf hannetorp Gård AB,äg Björn Jakobsson, Hanna Elofsson) & Hanna Elofsson
* Shape of you (Gisborne VDL-Robin Z,uppf och äg Henrik Tapper) & Henrik Tapper

Nästa och sista kval av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar går av stapeln under Breeders Trophy på Flyinge v.40.

Läs mer om Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar här.

Kontakt