4 svenska U25-ryttare klara för Stockholm Stadion

Följ uppdateringar och läs fler pressreleaser som den här på vår MyNewsDesk

Selma Hammarström, foto GCT

Den 28-30 juni samlas världseliten i hoppning för Longines Global Champions Tour. Genom ett samarbete mellan Lövsta Future Challenge och Stockholm Horse Week erbjuds några av Europas bästa U25-or möjligheten att tävla på samma arena som världsryttarna.

Under 3 dagar får vi se Sveriges framtidshopp mäta sig mot de allra bästa U25-ryttarna. Totalt startar 20 ryttare, varav fyra platser är reserverade för svenska ryttare. En av de 4 ryttare som landslagsledningen tagit ut är Selma Hammarström, som nyligen tog hem en internationell seger i U25 Grand Prix-klassen vid Martofte;

- ” Det känns helt otroligt att vara en av de fyra svenska U25-ryttarna som får rida på Stadion. Att få representera Sverige på en sådan prestigefylld arena är en dröm som går i uppfyllelse, den här typen av möjligheter är ovärderliga för min karriär och utveckling. Det ger mig chansen att mäta mig mot några av de bästa U25-ryttarna och det ger en extra motivation till att fortsätta arbeta mot högre mål”, säger Selma.

  Samtliga uttagna svenska ekipage:

  • Selma Hammarström – Unity F
  • Kajsa Björe – Jubilee
  • Joel Torstensson – Il Rossa Di Cossa
  • Klara Bostam Edin – Montedro

  Lövsta Future Challenge International Jumping U25 anordnas i år för femte gången på Stockholm Stadion. Förhoppningen är att satsningen ska ge de unga talangerna möjlighet att skaffa värdefull rutin, lära av världens bästa ryttare, knyta nya kontakter och ges tillfälle att visa upp sig för framtida sponsorer.

  Hela programmet för LGCT Stockholm och Stockholm Horse Week finns här.

  Läs mer om Lövsta Future Challenge International här.

  Kontakt