Klimatkompensation

Ända sedan starten av Lövsta Future Challenge har miljöarbetet haft en central roll. En stor del av ridsportens klimatpåverkan består av transporter. Därför har vi valt att klimatkompensera för transporter, både i dressyren och i hoppningen.

Certifikat för LFC Dressage klimatkompensation 2021

Certifikat för LFC Jumping klimatkompensation 2020

Så klimatkompenserar vi

I Lövsta Future Challenge Dressage klimatkompenserar vi för alla resor som de tävlande ekipagen gör till och från kvaltävlingarna och finalen. Dessutom klimatkompenserar vi även för domarnas resor.

Lövsta Future Challenge Jumping klimatkompenserar för finalekipagens resor till och från finalerna under Gothenburg Horse Show. Vi kompenserar även vinnande U25-ekipaget samt vinnande Unghäst-ekipaget under ett helt år!

Projekten vi har investerat i

Vi samarbetar med företaget ZeroMission som hjälper oss med uträkningarna och hur vi ska investera vår klimatkompensation. Vi har dels investerat i trädplanteringsprojekt i Uganda, dels i projektet Solvatten, som är en svensk uppfinning för vattenrening genom solenergi.

Sedan 2019 har det investerats i ZeroMissions klimatprojekt ”Pastures, Conversation, Climate Action” där nomadsamhällen får ekonomisk ersättning genom att aktivt delta i restaurering av betesmarker. Utöver klimatnytta bidrar projektet till att stärka den biologiska mångfalden och till att förbättra nomadfolkets möjligheter att fortsätta leva av djur och natur.

Läs mer om projekten här:
www.solvatten.se
www.zeromission.se

Kontakt