sv / en

Hållbarhet

Lövsta Future Challenge ska verka som katalysator för en hästnäring där miljö och horsemanship sätts i centrum samt möjliggöra så att ryttare och ridsportens olika aktörer kan mötas och utbyta kunskap.

Ecoestrian under Europamästerskapen i Göteborg 2017 Foto: Roland Tuhnholm

Lövsta Future Challenge vill inspirera fler att arbeta med hållbarhet!

Lövsta Future Challenge har som vision att vara den katalysator som sätter fart på hållbarhetsarbetet inom hästnäringen i Sverige. Vi utmanar, stöttar och sprider kunskap för att möta morgondagens förutsättningar för hästhållning och tävlande redan idag. Vår vision är att svensk hästnäring ska vara den världsledande förebilden inom hållbar hästhållning. LFC ska påverka arrangörer, tävlande, publik och övriga viktiga aktörer inom sporten mot en mer hållbar hästnäring.

"Med hållbarhet menar vi sånt som en lång tid framöver skapar bättre förutsättningar för planeten och allt som lever här men som samtidigt är ekonomiskt gångbart. För att vi ska kunna leva väl tillsammans i framtiden behöver vi säkerställa att vi inte överskrider planetens gränser, arbeta för tillit mellan oss människor, respektera mänskliga rättigheter och ta väl hand om våra husdjur."

Vi bidrar bland annat genom att klimatkompensera resor till och från tävlingarna i både hoppning och dressyr. Tillsammans med våra arrangörer arbetar vi med att skapa hållbarare tävlingsevenemang och våra profilplagg som ryttarna får är valda med hänsyn till vår miljö. Vi verkar också för att sprida kunskap och gott horsemanship.

Nyheter

Kontakt