sv / en

Lina Dolk och Stefan Jansson drottning och kung av slottsbanan under Lövsta Future Challenge

Lina Dolk och Languedoc Foto: Roland Thunholm

Det blev kanske ingen bal men likväl ett kval på slottet när det andra kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage gick av stapeln under lördag eftermiddag. Vi fick se många unga talanger dansa på slottsbanan, men det blev Lina Dolk med Languedoc och Stefan Jansson med Zidneys uppvisningar som föll domarna bäst i smaken.

För att öka den internationella touchen på tävlingen satt 5 domare redo att döma dagens två klasser. U25-ryttarna var först ut i den strålande vackra sommardagen. Det blev en spännande klass trots att både värmen och till viss del de maffiga omgivningarna utgjorde vissa utmaningar för några av ekipagen. Det blev till sist Lina Dolk och Languedoc som tog hem segern med 69,2%. Andraplacerad var Elin Mattsson med Beckham och tredjeplatsen knep Evelina Söderström med Cilantro. Lina Dolk kommenterade dagens ritt:

"Jag är nöjd med min ritt idag. Vi inledde visserligen med några missar, men vi lyckades vända det till en positiv känsla vilket jag är jätteglad för."

När det var dags för de unga Grand Prix-hästarna var det väldigt jämnt i toppen fram till sista ekipaget. Då klev Stefan Jansson och Zidney in på banan och lyckades med en jämn, fin ritt ta hem förstaplatsen med 70,32%. Tvåa blev Maria von Essen med Invoice på 68,91% och trea Mads Hendeliowitz med Autograf Q, 68,73%. Stefan Jansson var glad efter dagens seger:

Jag hade först ingen bra känsla på framridningen idag, men så kom vi in på banan och då kände jag att allt helt plötsligt stämde mycket bättre. Vårt mål för året är att rida finalen av Lövsta Future Challenge på Sweden International Horse Show ”

Nästa kval avgörs under SWB Equestrian Weeks, v 39

Lövsta Future Challenge Ranking efter andra kvalet hittar du här

Fullständigt resultat U25 hittar du och för Unga Grand Prix-hästar här