Lina Dolk och Maria von Essen vinner första kvalet av Lövsta Future Challenge

Invoice och Maria von Essen

26 ekipage kom till start när Lövsta Future Challenge Dressage startar upp säsongen och sin elfte säsong på Strömsholm under lördagen. Det blev en spännande eftermiddag med många fina uppvisningar.

U25-ryttarna var först ut och det blev Lina Dolk och Languedoc som kopplade ett tryggt grepp om förstaplatsen på 69,60%. Sedan blev det en jämn fight om andra och tredjeplatsen. Evelina Söderström och Cilantro knep den blå rosetten med 67,79% och tredjeplatsen gick till Victoria Karlsson med Cum Laude SVU på 67,64%.

- " Vi fick en lite skakig start idag men jag fick ett fint galoppporogramn och är nöjd med känslan. Det är kul att vara igång igen! Nästa tävling blir andra kvalet i Lidköping, sen blir det fokus mot mästerskap innan de återstående kvalen av Lövsta Future Challenge," summerar Lina efter ritten.

Bland de unga Grand Prix-hästarna blev det seger till fjolårsfinalisten Invoice med Maria von Essen som red ihop hela 73,87%. Det blev sedan små marginaler för övriga placeringar. Milwaukee och Mads Hendeliowitz gick in på andraplats på 69,26%, tätt följd av Mc Gordon med Marika Eriksson som landade på 68,92%. Fjärdeplacerad blev Martin Ågevall med Romeona (36) på 68,823%.

- " Jag har haft en bra känsla hela helgen, Invoice har hållt sig lugn, vilket är vår stora utmaning. Vårt mål är att så småningom kunna starta den stora Grand Prix:n", säger en nöjd Mia.

Lövsta Future Challenge har i samband med med säsongstarten även, på initiativ av Antonia Ax:son Johnson, startat en insamling till Röda Korset till förmån för Ukraina. Lövsta Future Challenge matchar beloppet som totalt samlas ihop och skänker motsvarande summa. I skrivande stund har 27 500kr samlats in. Insamlingen pågår till måndag den 21 mars och hittas här.

Nästa kval går av stapeln i Lidköping den 23 april.

Ranking för Lövsta Future Challenge Dressage efter kval 1 hittar du här.

Resultat från dagens klass hittar du här.

Kontakt