sv / en

Lina Dolk och Maria von Essen segrade i första kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage

Maria von Essen med Invoice Foto Roland Thunholm

Under lördagen var det äntligen dags för morgondagens talanger att äntra banan i den första av årets fem kvalomgångar. Det blev en riktigt spännande eftermiddag med många fina uppvisningar.

U25-ryttarna var först ut och det blev en jämn kamp om förstaplatsen mellan fjolårets segrare Elin Mattsson med Beckham och Lina Dolk med Languedoc. Till sist blev det Lina som kammade hem segern med 69,41%. Elin och Beckham landade alltså på en andraplats medan tredjeplatsen gick till Lövsta Future Challenge- debutanten Hannah Rosendal med Beau-Amor. Så här sa Lina om sin vinnande ritt:

”Jag hade en bra och jämn känsla idag och är jättenöjd med Languedoc. Kul att kunna starta säsongen med vinst, siktet för året är inställt på final av Lövsta Future Challenge och en plats i EM-laget för U25-ryttare”

De unga Grand Prix-hästarna och deras ryttare verkade även de vara glada att starta upp tävlingssäsongen. För dagen var det dock ingen som rådde på Maria von Essen med hennes egna häst, den 9-åriga valacken Invoice.

Jag har haft Invoice sedan han var 2,5 år och det här är vår debut på den här nivån. Han är en känslig häst som behövt mycket tid, men jag tror verkligen på honom för framtiden”

Det vinnande ekipaget red ihop hela 73,23% och belönades bland annat med betyg upp till 9 för sin passage. Tvåa i klassen blev Stefan Jansson och Zidney på 70,63% och trea Mads Hendeliowitz och Autograf Q med 69,41%.

Nästa kval går av stapeln under Strömsholmsdagarna, 3-6 juni

Lövsta Future Challenge Ranking efter första kvalet hittar du för de unga hästarna här

och för U25 här

Resultat U25 hittar du här och för Unga Grand Prix-hästar här