Jämn fight om finalplatserna i Lövsta Future Challenge Jumping

Shane Carey med Context. Foto: Roland Thunholm

Under söndag förmiddag avgjordes det sista kvalet av Lövsta Future Challenge Jumping under Breeders Trophy i Flyinge. Context riden av Shane Carey tog hem segern i dagens klass och det är nu avgjort vilka hästar som knep en startplats i finalen som avgörs under Gothenburg Horse Show 23-27 februari 2022.

Med 6 finalbiljetter hägrande var det 25 mycket fokuserade ekipage som äntrade det stora ridhuset i Flyinge under den finalklassen för de 6-åriga hästarna. Det blev en mycket spännande klass innan det stod klart vilka som gör de tidigare direktkvalade hästarna sällskap i finalen. En omhoppning krävdes för att avgöra klassen.

Det blev till slut Context med Shane Carey som vann klassen före Simply Red och Sandra Carlsson. Context var ensam om att vara felfri genom hela Breeders Trophy. Den sjätte biljetten gick till Ramsbergs Vincent L 1397 med Victoria Almgren i sadeln som vinnare av SWB Stallion Trophy. Det innebär att det är totalt 11 ekipage som får göra sig redo att möta internationellt motstånd i Göteborg.

Efter avslutad prisutdelning mötte vi de stolta uppfödarna till vinnarhästen Context, Marianne Berglund och Eva Tuvas på Stall Xena:

- ”Vi är så stolta över vår häst. Förra året blev han trea i Breeders Trophy och fick det högsta ridbarhetsbetyget och nu är han kvalificerad till final i Scandinavium. Som uppfödare känns det såklart fantastiskt att ha chans att få se sin häst i en sådan atmosfär.”

Alexandra Mörner som är ansvarig för Lövsta Future Challenge Jumping ser fram emot att se hästarna i Göteborg i februari.

Vi är glada att kunna ge unga svenska talangfulla hästar möjlighet att komma in på en internationell tävling som Gothenburg Horse Show och dessutom mäta sig med internationella förmågor. Det ger ekipagen rutin för framtida utmaningar och är viktigt för att lyfta svenska uppfödare och hästägare. Vi vet hur mycket jobb som krävs av hela teamet för att ta en häst till den här nivån och det visar styrkan i vårt svenska utbildningssystem.”

De sex finalisterna från Breeders Trophy är Context/Shane Carey, Simply Red/Sandra Carlsson, Syd Frys Dinora/Caroline Persson, Cyber Power/Fredrik Linell, Curt/Elin Sjögren och Ramsbergs Vincent L 1397/Victoria Almgren.

Tidigare kvalade ekipage från Champion of the Youngsters är: Spencer 101/Jörgen Larsson, Thomas Ryan med Secret Star, Jüri Sokolovski/Edith, Sissela Smith/Daquars Dream CC och Carl-Walter Fox med Eka First Navy Jack

Resultat från dagens klass hittar du här.