Carl Hedin och Elin Mattsson i topp i tredje kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage

Carl Hedin och Van der Veen tillsammans med Tinne Vilhelmsson Silfvén. Foto: Roland Thunholm

När det tredje kvalet gick av stapeln på Flyinge under söndag eftermiddag var det flera nya ekipage som klev in i matchen om en finalbiljett till Sweden International Horse Show. Det blev två riktigt jämna klasser innan de två segrarna kunde koras.

21 ekipage kom till start i de båda klasserna och bedömdes av tre domare med internationell status, Christoph Hess, Trond Asmyr och Mats Eriksson. Det unga grand Prix-hästarna var först ut och det blev en mycket spännande klass med flera fina ritter som belönades med betyg över 70%. Det blev den yngsta hästen för dagen, 8-åriga Van der Veen som tillsammans med Carl Hedin i sadeln var det ekipage som tog hem segern med hela med 73,627%. Två blev Gerion med Emma Jönsson på 71,372% och trea blev Lord Django och Caroline Darcourt på 71,127%

-”Igår red jag lite fegt, men idag hade jag bestämt mig för att vara modig, för annars är man ju bara en liten lort vet alla som sett Bröderna Lejonhjärta. Så jag och Ville gav allt idag och han kändes helt fantastisk” – säger Carl Hedin med ett leende efter avslutat ärevarv.

Även klassen för U25-ryttarna blev mycket jämn i toppstriden. Men ingen kunde riktigt rå på rutinerade Elin Mattsson och Beckham som ta hand om segern med 70,245%. Därmed går de upp i den totala ledningen för säsongen med två återstående kval. Tvåa i klassen blev och Hanna Rosendal och Beau-Amor på 69,804% medan Emelie Aldenfalk och Winton knep tredjeplatsen på 69,314%.

-”Jag var väldigt nöjd med min känsla inne på banan idag. Beckham trivdes inne på banan, nu laddar vi om för Billdal om två veckor”-säger Elin.

Nästa kval avgörs under Billdal Horse Show v 41.

Lövsta Future Challenge Ranking efter tredje kvalet hittar du här

Fullständigt resultat U25 hittar du och för Unga Grand Prix-hästar här.