En uppfödares väg från stallbacken till Scandinavium

Hästen Curt tillsammans med uppfödare Ingela Hansson, ryttare Elin Sjögren och prisutdelare under SWB Equestrian Weeks. Foto Roland Thunholm

Den 6-åriga hästen Curt var en av de hästar som lyckades ta sig till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar.

Vi lyckades fånga hans uppfödare och ägare Ingela Hansson efter prisutdelningen. Ingela har även fött upp hästen Cnut, som tävlade i LFC-finalen för några år sedan. De båda hästarna är helsyskon. Vi bad Ingela berätta lite mer om Curt:

- " Hans mamma heter faktiskt Rut och tävlade svår hoppning innan hon, hennes mamma i sin tur, Robina ,tävlade internationell hoppning.

Ingela säger vidare att hon ser fram emot att få se sin häst i Scandinavium.

- " Det är både roligt och även bra marknadsföring för oss uppfödare att få se våra hästar tävla under Gothenburg Horse Show. Jag, som många andra jobbar hårt hemma på gården i en rätt så oglamorös vardag och sen kommer man till Göteborg och folk håller upp dörrar och allt. Det är trevligt som omväxling."

Det här med att ha namn som sticker ut lite tror hon med är viktigt. Det gör att många kommer ihåg namnen. På frågan om när vi får se nästa uppfödning i finalen av Lövsta Future Challenge svarar hon med ett leende;

-" Vänta bara, det kommer flera syskon till Curt och Cnut".